Одржана манифестација „Безбедност деце у саобраћају“

24.01.2019.

ЈКП „Паркинг сервис“ подржало је манифестацију „Безбедност деце у саобраћају“ и одржало едукативно предавање о понашању у саобраћају за ђаке прваке ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“. Циљ манифестације је промовисање пројекта „Зона школе“, који реализује Секретаријат за саобраћај од 2014. године, усмереног на унапређење безбедности саобраћаја, а нарочито на унапређење безбедности деце. Овим предавањем уједно је завршен први део 12. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

[gallery link="file" columns="4" ids="40315,40318,40319,40317"]

Манифестацији су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак у Управи града Београда, као и председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да је веома поносан на чињеницу да у 2018. години на територији града Београда ниједно дете није страдало у саобраћајној несрећи.

- Акције које спроводе МУП Републике Србије, Агенција за саобраћај, Секретаријат за саобраћај, Секретаријат за образовање, београдске основне школе, ЈКП „Паркинг сервис“ имају нешто заједничко - сви бринемо о безбедности деце, - рекао је Весић.

Присутни прваци од „Паркинг сервиса“ добили су на поклон бојанке „Обој Београд“ и комплете бојица, а од Агенције за безбедност саобраћаја и Секретаријата за саобраћај ранчеве са капом и прслуком, као и календаре са порукама како да се безбедно крећу у саобраћају и светлоодбојне наруквице.