Паркинг менаџмент систем представљен на сајму у Цељу

08.09.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд представило је београдски систем контроле и наплате паркирања путем СМС-а на Међународном сајму занатства и предузетништва у Цељу (МОС), који се одржава од 8. до 13. септембра.

Презентацију софтвера за наплату и контролу паркирања су одржали директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић и технички директор Владимир Богићевић, а присуствовали су председник Владе Словеније Миро Церар, саветник градоначелника Марибора Игор Кос, менаџер града Београда Горан Весић, председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић, као и представници Коморе занатлија Марибора и Српско-словеначког пословног клуба.

Београдски „Паркинг сервис” градовима у окружењу нуди домаћи производ – софтвер за лакше и савременије плаћање паркирања, који обједињује функције наплате и контроле, тако што паркинг компанијама омогућава да управлјају процесом пружања услуга паркирања и наплате, док корисницима олакшава процес плаћања паркирања путем слања СМС поруке са мобилног телефона.

„Ово је прилика да упознамо словеначке привреднике и јавност са најнапреднијим системом наплате и контроле паркирања који су осмислили српски инжењери. План је да овај српски производ извеземо у иностранство. За сада су у току преговори са Словенијом и Аустријом, где ће, надам се, ускоро овај систем и да заживи.“ – закључио је менаџер града Београда Горан Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да овим системом Паркинг сервис излази на тржиште са дугогодишњим искуством, као и техничком подршком београдских експерата за сваку паркинг компанију која одлучи да купи овај софтвер.

„Цељски сајам је круна сарадње са градовима у Словенији са којима преговарамо о продаји нашег софтвера за плаћање паркирања путем СМС-а. Већ смо разговарали са представницима из Цеља и Птуја, а највише смо напредовали у преговорима са градом Марибором који је заинтересован да купи београдски систем и овом приликом им захваљујемо на позиву за учешће на овом сајму. У наредних пет дана ћемо промовисати наш Паркинг менаџмент систем на сајму, а покушаћемо да пласирамо производ и у Штајерској и Аустрији. То је начин да наше знање и искуство извеземо у земље Европске уније.“ – рекао је Чупковић.

Ефикасност и једноставност рада српског софтвера привукла је и председника Владе Словеније Мира Церара, који је искористио ову прилику да поздрави успешну сарадњу српских и словеначких привредника.

„Управо се упознајем са радом српског софтвера. Задовољан сам што се промовише на нашем сајму и то је још један доказ добре сарадње српских и словеначких привредника. Мислим да сарадњу треба развијати и очувати тај пословни дух. Овом приликом желим успешан рад српској делегацији.“ – реако је премијер Церар.

Тренутно, „Паркинг сервис“ развија и апликацију „Старт-Стоп“ систем, са цилјем да возачима омогући, примера ради, да плате пола сата паркирања у једној зони, а затим да „зауставе време”, и касније, када им одговара, да се врате у зону за коју су платили паркинг и тако наставе са коришћењем плаћеног времена паркирања.

[gallery columns="4" ids="20910,20908,20907,20906,20905,20903,20902,20898"]

МОС окупља привреднике из Словеније и региона са највећом понудом домаћих и страних производа и услуга, иновација и бенефиција. На прошлогодишњем 47. МОС-у производе и услуге представило је 1.500 излагача из 31 државе, а посетило га је 121.000 пословних људи из Словеније и околних земаља. Учешћем на овогодишњем сајму, „Паркинг сервис“ је наставио да промовише Паркинг менаџмент систем у словеначким градовима у сарадњи са Српско-словеначким пословним клубом.