„Паркинг сервис“ донирао школама наставна средства

19.11.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ уручило је, у ОШ „Краљ Петар I“, наставна средстава директорима 25 основних школа са подручја зонског система паркирања. Основне школе са општина Стари град, Савски венац, Врачар, Палилула, Звездара, Нови Београд и Земун добиле су од овог предузећа на поклон 13 интерактивних табли, 23 пројектора, 2 рачунара, 2 разгласа и 6 мултифункционалних штампача. Свечаном доделом наставних средстава и едукативном представом о понашању у саобраћају за око 100 ђака првака ове школе, „Паркинг сервис“ је започео и 12. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Догађају су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, чланица Градског већа Тања Поповић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, говорећи о акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, истакао је да то једна од најлепших акција града Београда, која се организује већ 11 година и којој присуствују сва деца са територије града Београда која полазе у први разред. Заменик градоначелника осврнуо се и на акцију „Ђачко паркинг место“ нагласивши да је акција успешно заживела, а да „возачи управо бирају ова места за паркирање, јер знају да ће приход од наплате паркирања ићи школама и деци“.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да је до сада одржано око 1.800 едукативних представа о безбедности ђака првака на путу од куће до школе.

- Захваљујући граду Београду и увођењу зона успореног саобраћаја, забележен је видљиво мањи број несрећа у близини школа, чему су додатно допринеле и едукације малишана о саобраћају у оквиру акција „Паркинг сервиса“, – истакао је Чупковић.

[gallery link="file" columns="4" ids="39698,39700,39699,39696"]

Акција „Ђачко паркинг место“ покренута је 2015. године и ово је трећа година за редом како се основним школама додељују наставна средства. У близини свих 25 школа са подручја зонског система паркирања постављен је саобраћајни знак, који обележава „ђачко“ паркинг место и за који важи режим паркирања зоне у којој се налази. Приход од наплате паркирања на „ђачким“ паркинг местима прикупља се на годишњем нивоу и користи за куповину опреме за извођење наставе.

Након данашње едукативне представе, „Паркинг сервис“ је сваком ђаку прваку ОШ „Краљ Петар I“ поклонио бојанку са мотивима града Београда, бојице, распоред часова и светлоодбојни прслук, са којим ће на путу од куће до школе бити уочљивији, а самим тим и безбеднији.

„Паркинг сервис“, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, секретаријатима за саобраћај и образовање, уз велику подршку Града Београда, наставља да води посебну бригу о безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Предузеће кроз акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, показује своју друштвену одговорност едукујући ђаке прваке основним правилима понашања у саобраћају, док кроз акцију „Ђачко паркинг место“ помаже школама у подизању квалитета извођења наставе.