„Паркинг сервис“ рашчишћава улице од синоћ

29.12.2014.

Током претходна два дана, од када је почео да пада снег, радници ЈКП „Паркинг сервис“ уклањали су снежни покривач са јавних паркиралишта и посипали со на прилазима гаражама. Као део Зимске службе формиране на нивоу Града, наше предузеће је учествовало на чишћењу улица и тротоара првог и другог приоритета, како би Београд учинило проходним за саобраћај и пешаке.

„Већ после прве седнице градског Штаба за ванредне ситуације констатовано је да је ЈКП „Паркинг сервис“ спремно дочекало прве снежне падавине и пуним капацитетима, још од синоћ, кренуло у рашчишћавање улица првог и другог степена важности. Током целе претходне ноћи и од раних јутарњих часова радници чисте снег око болничких центара и са тротоара централних градских улица. На овим пословима ангажовано је око 300 радника „Паркинг сервиса“, који координирано раде са колегама из осталих градских предузећа“, рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

[gallery columns="4" ids="17218,17217,17216,17215"]

Ради бржег и ефикаснијег чишћења снега укључена је и механизација односно седам вишенаменских мултикар возила, мултифункционално возило „Bobcat" за уклањање снега, четири комбиноване машине, три камиона за чишћење и одношење снега и један „Rider“.

ЈКП „Паркинг сервис“ ће и надаље, сходно потребама Зимске службе града Београда, прилагођавати своје активности и радити на рашчишћавању снега и леда са београдских улица, тротоара и аутобуских стајалишта.