„Паркинг сервис“ учесник Београдских разговора о науци

06.03.2019.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд учествовало је на овогодишњим „Београдским разговорима о науци“ организованим у виду једнодневних семинара и радионица. Реализовани пројекат зелене гараже „Обилићев венац“ презентован је на семинару „Зелено становање“ у основној школи „Краљ Петар Први”. У просторијама „Кафеа 16” Центра за интеграцију младих и основне школе „Краљ Петар Први” у Београду, организована су још три семинара као део пројекта Института за истраживање и развој сложених система, уз подршку Центра за промоцију науке у Београду.

Руководилац службе за инвестиције и изградњу „Паркинг сервиса“, Биљана Влајић, презентовала је на семинару о зеленом становању пројекат реконструкције и надоградње гараже „Обилићев венац“. Своје искуство и изазове са којима се суочила приликом реализовања овог великог подухвата поделила је са присутним, родитељима, али и суграђанима који су били заинтересовани за ову тему. Влајић је посебно истакла све примењене аспекте „зелене“ градње на овом објекту, као и да се труд исплатио и да је гаража „Обилићев венац“ прошле године добила престижни сертификат Парксмарт, као прва гаража у Европи.

[gallery columns="2" link="file" ids="40745,40746"]

„Београдски разговори о науци” су покушај да се на једном месту омогући јавна научна комуникација, која подстиче иновативно размишљање и указује на нове правце истраживања. Циљ пројекта је да покретањем разговора о неколико широко постављених савремених научних тема подстакне садржајнију комуникацију између истраживача из различитих научних области, као и између научника и грађана заинтересованих за науку.

Током фебруара одржана су четири једнодневна семинара – клима и климатске промене, наноматеријали и нанотехнологија, неуродегенеративне болести - прозори у мозак, зелено становање, а током марта ће бити организована и радионица на тему „Како се припремити за писање успешних европских пројеката“.