„Паркинг сервис“ у контроли код београдских сплавова

26.07.2015.

 ЈКП „Паркинг сервис“ је и синоћ у великој акцији уклањало непрописно паркирана возила на Ушћу код сплавова и угоститељских објеката, у координацији са Интервентном јединицом београдске полиције, Саобраћајном полицијом, Комуналном полицијом и Комуналном инспекцијом.

       Током ноћи уклоњено је 59 аутомобила непрописно паркираних на шеталишту уз реку и зеленим површинама испред сплавова на Ушћу, код клуба „Астерикс“ и Музеја савремене уметности. Међу луксузним аутомобилима, које је ноћас подигао „паук“, нашли су се и – BMW X5, Мерцедес C класе, џип Land Rover, Мерцедес GKL класе, Aуди А8. Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић је рекао да су заједничке акције контроле доказ да се све службе у граду залажу да се очува комунални ред и изразиo задовољство што је у свакој следећој акцији све мање уклоњених возила.

      Чупковић је и овом приликом апеловао на возаче да не паркирају на зеленим површинама и најавио да ће „Зелени паук“ наставити са ванредним контролама у свим деловима града.

      „Oво сада не говорим као директор „Паркинг сервиса“, већ као грађанин Београда. Данас смо овде, јер око сплавова увек постоји акутни проблем бахатог паркирања. Подржавам напоре Града да реши проблем буке са сплавова, која траје читаву ноћ и продужава се и у јутарњим часовима, на коју се скоро свакодневно жале грађани који живе у деловима Старог града и Савског венца уз реке“ – рекао је директор „Паркинг сервиса“.

       Директор Беоком сервиса Дарко Главаш је објаснио да се оваквим координираним акцијама одговара и на велики број захтева, које грађани упућују Беоком сервису поводом непрописног паркирања, али и да „намерно кршење правила паркирања и уништавање зелених површина нико од надлежних неће толерисати“. Патроле Комуналне инспекције написале су током ноћи између суботе и недеље 55 прекршајних налога, а Саобраћајна полиција 4 налога за уклањање непрописно паркираних возила.

[gallery columns="4" link="file" ids="20300,20303,20301,20302"]