Почели радови на паркиралишту у Блоку 42

31.10.2014.

ЈКП „Паркинг сервис" Београд вечерас је започело припрему дела паркиралишта у Блоку 42 (преко пута Бувљака) за претварање у паркинг за туристичке аутобусе.

Паркинг за туристичке аутобусе ће моћи да користе аутобуси свих туристичких агенција и налазиће се на горњем делу постојећег паркиралишта, а улаз ће бити из Улице Јурија Гагарина. Договор су данас постигли представници градског Секретаријата за саобраћај, Комуналне полиције, Удружења туристичких агенција ЈУТА и ЈКП „Паркинг сервис".

„У овом тренутку смо грађанима и представницима ЈУТА-е изашли у сусрет и омогућили им да од понедељка, 03. новембра, користе део нашег паркиралишта у Блоку 42, како не би више користили илегалне и небезбедне паркинге и како не би путници на улици чекали аутобусе. Циљ је да се уведе комунални ред, па ћемо радове наставити током новембра. Од 01. децембра ћемо обезбедити боље услове и за туристиче агенције и за путнике, као што су уређена места за чекање и тоалети. У наредна три до четири месеца ћемо завршити све радове и изградити паркинг за туристиче аутобусе са надстрешницама и клупама и створити све услове за нормалан рад туристичких агенција", рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис" Андрија Чупковић.

Цена паркирања на паркиралишту "Блок 42" биће 50 динара по сату, што је три пута ниже од садашње цене, која је 150 динара. Јефтиније паркирање омогућено је због грађана, који ће своје најближе пратити до туристичке аутобуске станице, и важиће за оне који ту остају сат или два. Они који остају три сата или дуже паркинг ће, као и до сада плаћати по цени од 150 динара за целодневно паркирање.