Почетак нове акције „Беби паркинг место“

20.03.2017.

Постављањем табли, којима се возачи обавештавају о „беби“ паркинг местима и симболичним исцртавањем роде на сваком од њих, „Паркинг сервис“ је покренуо нову акцију „Беби паркинг место“.

[gallery link="file" columns="4" ids="33445,33446,33447,33448"]

У оквиру ове акције, обележена су по три „беби“ паркинг места испред ГАК „Народни фронт“, Института за гинекологију и акушерство и КБЦ „Звездара“, која се налазе на подручју зонског система паркирања.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да je „Паркинг сервис“ добар пример другим јавним предузећима како могу да помажу грађанима, а пре свега најмлађима.

– Град Београд се труди да сва градска јавна предузећа покажу друштвену одговорност, а предузеће које вероватно предњачи у томе је ЈКП „Паркинг сервис”. Једна од акција коју спроводимо већ две године су „Ђачка паркинг места”, где већ имамо 26 таквих места у Београду. Испред сваке школе где постоје паркинг-зоне, једно место је одвојено како би приход ишао у буџет школе. Након што се та акција показала одлично, одлучили смо да је проширимо на породилишта – рекао је Весић.

„Беби“ паркинг места, обележена су таблом обавештења на саобраћајном знаку, као и симболичном сликом у оквиру хоризонталне сигнализације, а за њих важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази.

Приход од плаћања паркирања на 9 „беби“ паркинг места, прикупљен на годишњем нивоу, „Паркинг сервис“ ће искористити за куповину неопходне медицинске опреме и донирати је породилиштима, како би се побољшали услови у овим здравственим установама.

Директор ЈКП „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић рекао је да је „улагање у децу најважнија ствар” и да ће бити још акција којима ће се помагати друге институције у Београду.

– За нас је улагање у децу и будућност најважнија ствар. Ова паркинг места су направљена и испред породилишта у Вишеградској и на Звездари, па ће и на тим локацијама већ од данас кренути ова акција. Апелујемо на суграђане да паркирају баш на тим обележеним местима, јер тако помажу бебама“, истакао је Чупковић и најавио да ће се за десет дана добити грађевинска дозвола за изградњу подземне гараже испод Улице кнеза Милоша на Савском венцу.

Директорка ГАК „Народни фронт” др Снежана Ракић изјавила је да је у овом породилишту прошле године рођено највише беба у Београду, па и целој Србији и нагласила да је нова опрема увек добродошла.

Донација медицинске опреме биће уручена породилиштима за годину дана, у вредности укупног прихода прикупљеног од наплате паркирања на овим посебно обележеним паркинг местима.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је подсетила на активности Савета за родну равноправност чија је председница, рекавши том приликом да постоји више програма којима се младим родитељима олакшавају први месеци у новој улози.

– Ово је одличан пример добре сарадње градских општина са Градом Београдом. Желим да захвалим градском менаџеру, директору ЈКП „Паркинг сервис”, али и директорки ГАК „Народни фронт” др Снежани Ракић. Успели смо да спроводемо акцију чији су циљеви да обезбедимо грађанима боље услуге градских предузећа, али да у исто време обезбедимо помоћ установама од виталног значаја – истакла је Ирена Вујовић.

Подсећамо да ЈКП „Паркинг сервис”, већ другу годину за редом, спроводи акцију „Ђачко паркинг место“, у оквиру које се приход прикупљен са 26 „ђачких“ паркинг места користи за куповину наставних средстава и донира школама једном годишње, почетком нове школске године.