Пријавите се на дечји ликовни конкурс

10.05.2015.

Директор ЈКП „Паркинг сервис" Андрија Чупковић позвао је данас школе да учествују у ликовном конкурсу који је ово предузеће расписало за обележавање паркинг места са којих ће приход бити намењен школи поред које се налази.

„Паркинг сервис је друштвено одговорна компанија која жели да учествује у пројектима подршке локалној заједници. Зато смо одлучили да по једно паркинг место поред школе у улицама у којима постоји зона, определимо тако да сав приход од паркирања са тог паркинг места који зарадимо током једне године буде уплаћен тој школи како би била купљена дидактичка наставна средства или како би се уредила школа," рекао је Чупковић.

Ова „ђачка паркинг места" биће посебно обележена и зато смо позвали ученике да ураде ликовне радове са темом деце у саобраћају са посебним акцентом на безбедност у саобраћају. Најбољи ученички радови красиће табле којима ће се обележавати ова школска паркинг места. Поред тога, у договору са школама понудићемо да ученици сами осликају ова паркинг места.

„Верујемо да ћемо овом акцијом, осим што ћемо помоћи школама, подићи свест деце о безбедности у саобраћају. Паркинг сервис то годинама ради тако што сви прваци добијају заштитне прслуке и учествују у едукативној представи о безбедности деце у саобраћају, коју реализујемо са Управом саобраћајне полиције МУП-а Србије у оквиру кампање „Ђаци вас моле успорите поред школе". Ова акција са „школским паркинг местима" је надоградња те кампање јер омогућава да у њој учествују и старији ђаци, а не само прваци," објашњава Чупковић.

„Паркинг сервис" ће наставити и убудуће да улаже у друштвено одговорне акције у области безбедности у саобраћају, екологије и образовања.