Проширење зелене зоне на Звездари

30.08.2019.

Решењем Секретаријата за саобраћај, од понедељка, 02. септембра 2019. године, започиње примена зонског система паркирања у још једном делу општине Звездара, који је оивичен улицама Милана Ракића, Мите Ружића, Булевар краља Александра, Војислава Илића и Господара Вучића. У овом делу града биће уведена зелена зона. Радници ЈКП „Паркинг сервис“, првих дана примене зонског система, информисаће грађане о проширењу зоне путем флајера и обавештења, без издавања налога за плаћање дневне карте.

Станари, који имају пријављено пребивалиште у новозонираном делу општине Звездара, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Власницима повлашћене карте за паркирање, станарима, као и правним лицима и предузетницима, који имају седиште у улицама новоформираног зонског система, омогућено је паркирање возила без временског ограничења на првом слободном паркинг месту.

Од понедељка, 02. септембра 2019. године, повлашћену паркинг карту станари и правна лица могу купити у пословницама Корисничког сервиса (Таковска 31, Краљице Марије 7 и Милешевска 51) и путем портала еППК. Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 457 динара, док је за кориснике инвалидске паркинг карте она бесплатна.

Подсећамо, паркирање у зонираном подручју плаћа се слањем СМС поруке или куповином паркинг карте на трафици, на шалтеру поште или код контролора. Један сат паркирања у зеленој зони могуће је платити СМС поруком послатом на број 9113. Максимално дозвољено време паркирања у овој зони износи 180 минута, а контрола и наплата паркирања обавља се сваког радног дана од 07 до 21 час и суботом од 07 до 14 часова.