Пуштен у рад нови аутоматизовани систем на Међународном терминалу

19.09.2016.

[separator top="2"]

ЈКП „Паркинг сервис“ данас је на Међународном терминалу пустио у рад нови савремени аутоматизовани систем за контролу уласка и изласка возила. У нови систем имплементиран је и рад складишта, аутоперионице, техничког прегледа, као и рад царинске испоставе Терминал Београд 11568. На овај начин убрзан је проток возила, али и корисницима олакшано и поједностављено поступање у царинском поступку у делу надлежности „Паркинг сервиса“.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и извршни директор за оперативне и техничке послове Владимир Богићевић обишли су Међународни терминал на коме је пуштен у рад нови аутоматизовани систем.

- Корисници су раније чекали на улазу и више од једног минута, што је стварало гужву и незадовољство у данима када је велики промет. Сада смо корисницима омогућили да на теретни и путнички паркинг уђу без чекања, притиском на тастер и узимањем улазне паркинг картице. Осим нове аутоматике, на Међународном царинском терминалу смо повећали и број улаза, како за камионе, тако и за аутомобиле, - рекао је директор ЈКП “Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

На Међународном терминалу, у 2015. години, изграђен је паркинг за теретна возила, проширен паркинг за путничка возила, на којима је од данас, такође, аутоматизована контрола уласка и изласка возила. Прошле године изграђена је и нова пословна зграда за шпедитере, чиме је значајно подигнут квалитет услуга које „Паркинг сервис“ пружа.

Аутоматски систем наплате и контроле уласка и изласка возила уведен је, током летњег периода, и на паркиралиштима „Политика“, „Вишка“, „Шумадијски трг“, „Каменичка“, ,„Цветкова пијаца“, „Капетанија“ и у гаражи „Ботаничка башта“. Уместо ручне наплате паркирања, сада je oнa аутоматскa из наплатне кућице приликом напуштања паркиралишта.

Осим увођења новог система, на паркиралиштима „Политика“, „Вишка“, „Шумадијски трг“ и „Каменичка“ асфалтиране су улазне и излазне коловозне траке, урађене нове електро и мрежне инсталације, бетонирана острва и постављене нове наплатне кућице. Током свих радова, паркиралиштa су била отворена за кориснике.

Нови систем биће ускоро уведен на свим паркинг објектима, којима управља „Паркинг сервис“, и омогућиће пружање информација о слободним паркинг местима у реалном времену. Корисници ће за све гараже и паркиралишта ове информације моћи да виде на нашем сајту на адреси www. parking-servis.co.rs, као и на инфо таблама, постављеним на прилазима паркинг објектима.

[gallery link="file" columns="4" ids="31497,31498,31499,31500"]