Радови на платоу изнад гараже „Пионирски парк“

19.07.2015.

У гаражи „Пионирски парк” у понедељак, 20. јула, почиње санација и замена цевовода и трасе за противпожарну хидрантску мрежу дужине 250 m, као и вентилационе вертикале канализације. Радови се изводе испод зелене и коловозне површине на платоу испред Скупштине града Београда, а рок за извођење је 45 радних дана.

Радови на замени „спринклер“ система, односно стабилног система за аутоматско гашење пожара, завршени су 9 дана пре рока и систем је у функцији од 16. јула.

ЈКП „Паркинг сервис” је у априлу обновио силазно-улазне рампе и комплетну сигнализацију, поставио нове табле упозорења и окречио целу гаражу.

Планирано је да после радова на реконструкцији и санацији противпожарног система („спринклер“ система, спољне хидрантске мреже и унутрашње хидрантске мреже) у гаражи „Пионирски парк” буде урађена и целокупна реконструкција система за вентилацију и одимљавање, у оквиру које је и замена електричних ормана и система за гасну детекцију.

Санација гараже „Пионирски парк”, која је изграђена 2005. године, изводи се према пројекту Саобраћајнoг института ЦИП, на основу захтева Агенције за инвестиције и становање Града Београда.