Рекордан број давалаца крви

18.05.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ спровело је акцију добровољног давања крви у својим просторијама на Мостарској петљи, где је крв дало око 70 људи што је рекордан број од кад се акција спроводи у предузећу.

[gallery link="file" columns="4" ids="34409,34408,34410,34407"]

ЈКП „Паркинг сервис“ је, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, организовало сада већ традиционалнo добровољно давање крви. Успех Предузећа у спровођењу ове акције огледа се у хуманости око 200 радника предузећа, који су редовни даваоци. Колега Мића Прица већ годинама не пропушта ниједну од ових акција, а данас је по јубиларни 50-ти пут дао крв.

„Дајем крв још из средњошколских дана. Ово је један леп и хуман људски гест, који је добар и за здравље особе која даје крв. Неопходно је да свима укажемо на значај добровољног давања крви, јер дарујемо оно највредније – кап која ће некоме спасити живот. Мене здравље добро служи, па бих да служи и друге,” – рекао нам је уз осмех Мића Прица.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ овакве акције организује два пута годишње. Уколико Институт за трансфузију крви јави да је дошло до недостатка у залихама крви, Предузеће увек излази у сусрет и организује ванредне акције.