Свакодневна „борба“ за комунални ред

20.03.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ у оквиру дневних активности, по налогу саобраћајне полиције и комуналне инспекције, уклањало је непрописно паркирана возила са приоритетних локација, на којима ова возила успоравају или онемогућавају нормалан проток саобраћаја. Несавесни возачи данас су паркирали своја возила на раскрсницама, пешачким прелазима, прилазима школама, вртићима, болницама, а неки чак и превише близу шина, онемогућавајући тиме трамвајски саобраћај.

Оваквим својим бахатим понашањем ометали су остале учеснике у саобраћају, како возаче, тако и пешаке. Непрописно паркирана возила на раскрсницама, пешачким прелазима и тротоарима угрожавају безбедност пешака, који се због њих отежано крећу, а често су принуђени да уместо тротоаром иду коловозом. Такође, због тако паркираних возила, пешаци су у великом броју случајева тешко уочљиви, па возачи не могу благовремено да зауставе своја возила и тада долази до незгода.

Данашњој акцији овог комуналног Предузећа прикључила се и Интервентна јединица београдске полиције. Између осталог, дизалице „паук“ подигле су и неколико луксузних аутомобила, чији власници су их непрописно и несавесно остављали у близини кафића и ресторана у којима су боравили.

Придржавајући се закона и прописа, радници „Паркинг сервиса“ принуђени су да, уколико се власник појави у току подизања возила, прекину поступак уклањања и исто одмах спусте. У овим случајевима власници добијају прекршајни налог саобраћајне полиције и само имају обавезу да ауто уклоне са непрописног места.

[gallery link="file" columns="4" ids="37671,37670,37667,37666,37668,37661,37657,37665"]