Систем соларних панела пуштен у рад

19.07.2016.

У циљу експлоатације сунчеве енергије, смањења трошкова и заштите животне средине, „Паркинг сервис” је увео решење за коришћење обновљивих извора енергије.

Систем соларних панела је пуштен у рад на Међународном терминалу. Уградњом соларних панела, омогућена је бесплатна, топла вода у купатилу, за све запослене и кориснике Терминала у блоку 53.

На Међународном терминалу, наше услуге дневно користи и до 350 камиона. Како би се смањила огромна потрошња топле воде и електричне енергије, „Паркинг сервис“ је искористио природне ресурсе за производњу енергије.

Вишеструка уштеда и заштита животне средине је предност коришћења алтернативних извора енергије, због чега ће „Паркинг сервис“ наредних година, уградити соларне панеле и на две централне градске гараже „Обилићев венац“ и „Зелени венац“.

У складу са природним потенцијалима, који представљају енергетску будућност наше заједнице, „Паркинг сервис“ је као друштвено одговорно предузеће, имплементирао и међународни стандард 14.001, који се односи на заштиту и очување животне средине.

[gallery link="file" columns="4" ids="31608,31609,31610,31611"]