Традиционални пасуљ у „Паркинг сервис“-у

21.04.2017.

Ноћ уочи јубиларног 30. Београдског маратона радници „Паркинг сервис“-a проводе на престоничким улицама, како би с трасе уклонили аутомобиле и до јутра омогућили свим учесницима да несметано протрче главним градом.

Традиционално, радници, возачи, дежурни механичари и диспечери окупили су се на Старом сајмишту, где већ три деценије сваке године у казану кувају чувени пасуљ, а после вечере крећу на посао, како би све било спремно за маратон.

[gallery link="file" columns="4" ids="34041,34063,34062,34064"]

Пре изласка на терен, раднике „Паркинг сервис“-а обишли су менаџер Града Београда Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић. Весић је рекао да, као и сваке године на Старом сајмишту, вечера традиционални пасуљ са радницима београдских јавних комуналних предузећа.

- Мислим да јавност не зна, да би траса сутра била уредна, сваке вечери пред почетак маратона уређује је скоро хиљаду радника београдских комуналних предузећа. То су радници Паркинг сервиса, Зеленила, Градске чистоће, Београд пута и других наших предузећа, који вечерају заједно традиционални пасуљ и иду на трасу како би је уредили и очистили пред сутрашњу трку, - рекао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић подсетио је вечерас све возаче да најкасније до 22 часа помере своја возила са трасе маратона, јер ће дизалице „Паркинг сервис“-a, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, током ноћи измештати возила на најближе регуларно паркинг место, ван трасе маратона, ради безбедности свих учесника манифестације.

- „Паркинг сервис“, у сарадњи са свим градским службама и предузећима активно учествује у припремама за Београдски маратон, а радно проводимо и сваку ноћ уочи трке, уклањајући аутомобиле који су паркирани на предвиђеној траси. Тако су прошле године на пример наше екипе преместиле преко 300 возила, док се вечерас, због нове трасе, према проценама полиције очекује двоструко више аутомобила. Зато и сада, пред излазак на терен апелујем још једном на све грађане да своје аутомобиле изместе из улица у којима се сутра трчи маратон, - рекао је Чупковић.

Приликом припреме 30. Београдског маратона, око 20 екипа са дизалицама „Паркинг сервис“-a уклониће све преостале аутомобиле затечене на траси маратона. Све информације о премештеним возилима возачи могу да добију у Корисничком сервису „Паркинг сервис“-a на број телефона 011/30-35-400.

Захваљујемо се свим возачима и грађанима Београда на помоћи у организацији традиционалног Београдског маратона.