Улаз у гаражу само са Обилићевог венца

10.07.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“, санацијом конструкције у гаражи „Обилићев венац“, почело је велику обнову београдских јавних гаража. Планирано је да се у првој фази обнове, током јула и августа, реконструише конструкција првих пет полунивоа гараже, челични делови заштите од корозије, замене водоводне цеви, уради хидроизолација подова и замене противпожарна врата. Санација гараже „Обилићев венац“, која је изграђена давне 1975. године, ради се на основу анализе и предлога Грађевинског факултета.

- Анализа стручњака је показала да бисмо, уколико сада не започнемо санације, морали да затворимо поједине гараже. „Паркинг сервис“ је направио велике уштеде и значајну добит, а грађани морају да знају како се троши новац којим они свакодневно плаћају паркирање. Зато настављамо да послујемо домаћински и почињемо обимне радове у гаражама, које су изграђене пре три деценије, али до сада није било улагања у инвестиционо одржавање. На првом месту је безбедност корисника, али и подизање нивоа квалитета услуге. За све радове имаћемо и гаранцију извођача за наредних 15 година – рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

[gallery columns="4" ids="20100,20101,20104,20106"]

У склопу радова у гаражи „Обилићев венац“ биће померено пешачко острво у Улици маршала Бирјузова, па ће по завршетку санације за кориснике бити отворен још један излаз из гараже у ову улицу.

Док траје обнова, гаража ће радити смањеним капацитетом, а корисницима ће на располагању бити 381 паркинг место. Улаз и излаз из гараже биће могућ само са Обилићевог венца, али се не очекују веће гужве, јер је у овом периоду велики број суграђана на годишњем одмору. У другој фази, која је планирана за 2016. годину, предвиђена је санација преосталих 7 полунивоа гараже и уређење фасаде.

Подсећамо да се у гаражи „Пионирски парк“ тренутно обавља замена спринклер система за аутоматско гашење пожара. Радови се изводе у периоду од 22 до 06 часова, како би гаража могла несметано да функционише. У наредних десетак дана почеће и санација гаража „Зелени венац“ и „Масарикова“.

ЈКП „Паркинг сервис“ захваљује корисницима на стрпљењу и разумевању током извођења радова.