Учење кроз игру!

29.11.2014.

У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ у Дечјем културном центру Београда ЈКП „Паркинг сервис“ у сарадњи са ТВ „Студио Б” и уз подршку Скупштине града и Управе саобраћајне полиције Београд, завршио је снимање едукативног филма о безбедности деце у саобраћају.

За узаврелу атмосферу на снимању били су задужени чланови дечјег хора „Чаролија“ и Леонтина, а ДКЦ Београд је био изузетно добар домаћин. Глумац Мирољуб Војиновић, саобраћајни полицајац Слободан Радујко и маскота акције Зебранко Бринић у филму објашњавају деци шта је то улица, а шта тротоар, како се улица безбедно прелази, да ли се прво гледа на леву или на десну страну, ко су учесници у саобраћају… Они указују на значај ношења флуорeсцентног прслука, које добија сваки ђак првак у Београду. Осим прслука, током ове школске године ђаци прваци свих београдских школа ће добијати и ЦД са едукативним филмом, на коме су приказана основна правила понашања у саобраћају.

Кад год пожеле да се подсете саобраћајних правила или су у недоумици, како се прелази улица, шта нам показује семафор, а шта саобраћајни знакови, прваци ће моћи да погледају филм и подсете се.

„Ово је још један начин да децу едукујемо кроз игру. Безбедност деце у саобраћају је приоритет и због тога морамо сваког дана да радимо превентивно и најмлађим учесницима у саобраћају, на приступачан начин објаснимо како да се безбедно понашају на путу од куће до школе. У овој школској години, основним саобраћајним правилима већ смо научили прваке основних школа општине Врачар, а на реду је општина Земун“, рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

Едукативни филм акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ биће приказиван на РТВ „Студио Б“ средином децембра.

Подсећамо да је од 2007. године, када је ЈКП „Паркинг сервис“ започело едукативну акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, одржано преко 800 представа, а око 80.000 ђака првака добило је флуоресцентне прслуке.

У току школске 2014/2015. године дружимо се са око 16.000 ђака првака свих београдских општина.