Хвала школама које су учествовале на конкурсу

15.05.2015.

На ликовном конкурсу за обележавање „ђачких паркинг места“ пристигло је више стотина радова које су цртали ђаци прваци из 25 основних школа из Београда. ЈКП „Паркинг сервис“ се захваљује свим првацима који су на креативан начин представили своју идеју како би ђачко место требало да изгледа. На конкурсу су право учешћа имале све основне школе које се налазе у зонском систему паркирања, а ђаци су цртали радове са темом деце у саобраћају.

„Ђачко паркинг место“ је још једна од друштвено одговорних акција „Паркинг сервиса“ у оквиру које ће по једно паркинг место у близини свих основних школа које се налазе у зонском систему паркирања бити опредељено школама, а приход од наплате паркирања користиће се за куповину наставних средстава и уређење школа.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић каже да ће „Паркинг сервис“ увек пружати подршку школама и најмлађима. „Посебно нам је драго што су на конкурсу учествовали и ученици Школе за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ и ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“, поред којих ће, такође, бити исцртана „ђачка паркинг места“. Верујемо да ћемо овом акцијом, осим што ћемо помоћи школама, подићи свест о безбедности деце у саобраћају“, нагласио је Чупковић.

Следеће недеље, комисија састављена од чланова представника „Паркинг сервиса“, Секретаријата за образовање и Секретаријата за саобраћај изабраће победнички рад који ће красити табле којима се обележавају ова паркинг места.