Чупковић: Унапредићемо рад „Паркинг сервиса” искуствима бечког предузећа

10.10.2014.

 

Чупковић: Унапредићемо рад „Паркинг сервиса” искуствима бечког предузећа

Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис”, посетио је јавно предузеће „Wipark Garagen“ из Беча, које се бави одржавањем гаража. Он је у разговору са директором Вернером Бохмом разменио искуства по питању паркирања, са циљем да у Београду примени сва решења из ове области која су се и у Бечу показала као сврсисходна.

– Ово бечко предузеће у својој надлежности има 50 гаража. Разменили смо досадашња искустава са циљем да унапредимо наш рад и од бечких колега преузмемо све оно што граду Београду може да одговара. ЈКП „Паркинг сервис” ће 2015. године расписати међународни тендер и потом са инвеститором, који понуди најбоље услове, потписати уговор о јавно-приватном партнерству за изградњу четири подземне гараже. Решићемо и проблем паркирања у клиничко - болничким центрима, са којима смо већ започели разговоре о постављању вишеетажних монтажних паркинга којима ћемо омогућити двоструко већи број паркинг места – рекао је Андрија Чупковић.

Представници ЈКП „Паркинг сервис” састали су се и са извршним директором Холдинга Мартином Крајциром, који им је презентовао како функционише обједињени бечки саобраћај. Размењена су искуства о томе како применити нека саобраћајна решења из Беча и прилагодити их реалним потребама Београда, који као и главни град Аустрије има велики број уских улица, а разговарало се и о повезивању различитих видова превоза. У разговору са Крајциром тражено је решење како на постојећим стајалиштима „БГ воза“ направити обједињену наплату у оквиру посебног софтверског решења и како увести аутоматске наплатне станице.

Делегација ЈКП „Паркинг сервис“ ће посетити и бечку марину како би и у овој области стекла сазнања с обзиром да у српској престоници не постоји ниједна законски уређена марина. – Колеге из бечке марине су нам пренеле своја искуства о томе које међународне прописе морамо да испоштујемо, али и како да решимо инфраструктурне проблеме. Истовремено покушавамо да нађемо партнере за изградњу марине – рекао је Чупковић.