ЂАЧКО ПАРКИНГ МЕСТО

07.05.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“, у сарадњи са Градом Београдом, покреће акцију „ЂАЧКО ПАРКИНГ МЕСТО“, у склопу едукативне кампање „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

ЈКП „Паркинг сервис“ је, уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту, расписао Дечји ликовни конкурс на тему будућег изгледа „ђачког“ паркинг места. На конкурсу, који је отворен до 14. маја ове године, учествују ђаци прваци из 25 београдских основних школа са подручја зонског система паркирања.

Ученици имају задатак да цртају на тему „Ђачко паркинг место“, а на ликовним радовима се, по њиховом избору, могу наћи ученици на путу од куће до школе или на пешачком прелазу, Зебранко Бринић – маскота кампање „Ђаци вас моле, успорите поред школе” или паркирани аутомобили. Прваци могу да насликају радове техником коју сами одаберу, дрвеним бојама, фломастерима, воденим бојама, воштаним бојама или темперама, на папиру величине блока број 4. Радови се достављају ЈКП „Паркинг сервис“ на адресу Улица краљице Марије 7, Београд, са назнаком – За конкурс „Ђачко паркинг место“.

Према победничком решењу, које одабере комисија састављена од представника Града Београда и ЈКП „Паркинг сервис“, биће урађене и постављене табле као вертикална сигнализација за 25 „ђачких“ паркинг места, док ће и само место својим изгледом упућивати возаче да плаћањем паркирања на том месту помажу оближњој основној школи.

„Позивам све прваке који похађају ове школе да се пријаве на конкурс и пошаљу радове. Жеља нам је да темом ликовног конкурса пробудимо свест о прописном паркирању возила, која омогућавају безбедно кретање пешака и истовремено доприносе комуналном реду. На овај начин ћемо возачима скренути пажњу на додатни опрез у зонама школа, а као друштвено-одговорно предузеће, помоћи ћемо школама, путем донација, односно набавком техничке опреме за извођење наставе”, каже директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

За обележена „ђачка“ паркинг места важи ће режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази, а приход од наплате паркирања на тим местима биће намењен куповини компјутера или других наставних средстава, која су потребна школама.

Овде можете погледати конкурс.