ЈКП „Паркинг сервис” добило сертификат ISO 9001

24.07.2015.

ЈКП „Паркинг сервис” добило је сертификат за стандард ISO 9001, који је издат под акредитацијом водеће светске организације за контролисање, верификацију, испитивање и сертификацију SGS. Прво издање QMS сертификата важи од 16.07.2015. до 15.07.2018. године, уз надзорне провере сваке године.

Сертификациона провера пословања ЈКП „Паркинг сервис”, од стране SGS-а, обављена је 3.7.2015. године када је констатовано да се процедуре и упутства поштују и да нема неусаглашености.

- Пре годину дана одлучили смо да своје пословање доведемо на ниво светских стандарда. После вишемесечног рада на изради 33 процедуре Система менаџмента квалитета, сви запослени у предузећу упознати су са захтевима стандарда, политиком квалитета предузећа и начином поступања у oбављању свакодневног посла, поштујући састављене процедуре и упутства. Круна свега тога је добијање сертификата ISO 9001, због чега смо веома поносни! – истакао је директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић. Похвалио бих ауторе процедура, који су уз свој редовни посао одвојили време и за израду процедура, али и представника руководства за квалитет Николу Крајновића, који им је давао смернице и руководио читавим процесом, нагласио је Чупковић.

Дефинисањем улазних и излазних елемената свих процеса, права и одговорности, као и потребних ресурса, прецизираних стандардом ISO 9001, ствара се полазна основа за планирање , али и повратна информација о задовољству корисника.

Увођењем овог система и документовањем кључних пословних процеса ЈКП „Паркинг сервис” је омогућило већу оперативну ефикасност, снизило трошкове пословања и увело бољу контролу свих процеса.

У марту 2015. године 20 радника ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је курс за интерне провераваче и добило основна знања о проверавању система менаџмента квалитетом, што је такође био један од захтева ISO стандарда.