ЈКП „Паркинг сервис“ у корак са светским еколошким стандардима

26.04.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“ је започело имплементацију новог стандарда – Систем менаџмента заштите животне средине (ИСО 14001). Увођењем ИСО 14001 предузеће доказује да послује на еколошки одговоран начин, да је усаглашено са релевантним законима и да ће применом овог стандарда утицати на побољшање квалитета заштите животне средине. Потрошачи све више захтевају услуге које су еколошки одговорне и због тога „Паркинг сервис“ планира да до краја године успешно оконча овај посао и још једном потврди највише стандарде у пословању предузећа.

Представници компаније сертификоване за консултантске услуге и обуку одржали су семинар за руководиоце овог Предузећа, као најодговорније особе у процесу примене овог новог стандарда.

Наши руководиоци упознали су се са прописима и стандардима који ће не само допринети заштити околине, рециклажи отпада и отпадног материјала, већ ће истовремено смањити трошкове ресурса и енергије. Еколошка криза у свету, проузрокована развојем технологије се може умањити само ако се сви елементи заштите нашег окружења хармонизују тако што ће се подићи квалитет животне средине у којој живимо, боравимо и радимо.

Непримерено поступање према животној средини навело је друштвено-одговорне компаније, међу којима је и „Паркинг сервис“, да усвоји систематичан приступ менаџменту животном средином и на тај начин допринесе вишем степену одрживости животне средине.

У наредном периоду уследиће израда Предлога програма рада на успостављању Систем менаџмента заштите животне средине ИСО 14001 у ЈКП „Паркинг сервис“ као и израда Предлога плана израде докумената, тј. спецификација потребних докумената.

[gallery link="file" ids="31487,31486,31485"]