Окупљање стручњака из области паркирања

04.06.2012.

lign: justify;">Поводом десет година од оснивања Удружења паркиралишта Србије 4. јуна 2012. године одржан је први регионални конгрес паркиралишта Паркwаy 2012, са циљем да развије регионалну сарадњу између локалних самоуправа и предузећа које се баве саобраћајем и организовањем паркирања у земљи и региону.

Домаћин овогодишње манифестације Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП "Паркинг сервис" Београд, рекао је да је први регионални конгрес паркиралишта организован управо да се стручна јавност у Србији и околини упозна са практичним примерима стратешког управљања паркинг простором и саобраћајем у Европи.

"Организовањем Паркwаy-а 2012 желели смо да унапредимо међусобну сарадњу и заједно пронађемо нове могућности и решења у организовању паркирања, побољшању мобилности у саобраћају и очувању животне средине" - рекао је Бобан Ковачевић.

Роберт Пресл, менаџер „Европске локалне транспортне информативне службе" је први пут у Србији на конгресу представио "ЕЛТИС", организацију која се бави стратешким управљањем транспортом и саобраћајем у Европи и изнео нека њихова искуства из области паркирања. На конгресу о утицају саобраћаја на животну средину говорила је Данијела Божанић, шеф одсека за климатске промене Министарства животне средине, рударства и просторног планирања.

Новица Мићевић, испред Секретаријата за саобраћај Града Београда, представио је пројекат Европске уније „Ацтиве аццесс", финансиран из програма Интелигентна енергија Европе (Интелигент Енергy Еуропе - ИЕЕ), који има за циљ повећање пешачења и употребе бицикла у локалним срединама, како би се унапредило здравље људи, животна средина и локална економија.

Паркwаy 2012 организован је у сарадњи са ЈКП „Паркинг сервис" Београд и Удружењем паркиралишта Србије, а под покровитељством Скупштине града Београда, Привредне коморе Србије и Министарства животне средине.

Више фотографија са овог догађаја можете погледати овде.