Основне школе „Змај Јова Јовановић“ и „Ђура Даничић“ добиле безбедносну сигнализацију

30.04.2012.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" наставља увођење безбедносне сигнализације у зони основних школа у Београду. Безбедносну сигнализацију данас су добиле Основна школа „Змај Јова Јовановић" и Основна школа „Ђура Даничић" у насељу Браће Јерковић.

ЈКП „Паркинг сервис" извршио је уређење зоне пешачких прелаза на раскрсници Дарвинове са улицом Ђорђа Андрејевића Куна, као и пешачких прелаза у улици Митрополита Павла Ненадовића на оба прилаза раскрсници са улицом Дарвиновом.У зони пешачких прелаза у улицама Браће Јерковић и Дарвиновој постављена је заштитна школска ограда са рефлектујућим тракама на стубићима и поруком "Ђаци вас моле, успорите поред школе". На прилазима пешачком прелазу постављени су успоривачи саобраћаја и извршено је обележавање хоризонталне сигнализације пешачког прелаза и исписа „ШКОЛА", уз одговарајућу пратећу вертикалну сигнализацију односно знакове „Деца на путу". У циљу умирења саобраћаја постављени су „лежећи полицајци" на прилазима пешачким прелазима у Дарвиновој улици.

Безбедносну сигнализацију до сада су добиле основне школе: „Скадарлија" у општини Стари град, „Свети Сава" на Врачару, „Ратко Митровић" у Новом Београду. До краја ове недеље безбедносну сигнализацију добиће специјална основна школа "Нови Београд". До краја године у околини двадесет основних школа у Београду биће постављена сигнализација, како би се безбедност деце у зони школа подигла на виши ниво.

„Паркинг сервис" је 2007. године покренуо акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе". За протеклих пет година 70.000 ђака првака добило је флуоросцентне прслуке.

Од почетка школске године посетили смо 84 основне школе у једанаест београдских општина и поделили око 7.300 флуоросцентних прслука. Ове недеље обилазимо основне школе на општини Гроцка. До краја школске године посетићемо преостале основне школе и поделити прслуке свим ђацима првацима у Београду.