Беби паркинг карте

23.06.2011.

Драги родитељи,

ЈКП „Паркинг сервис" је одлучио да акцијом „Беби паркинг карта" изађе у сусрет свима Вама, који сте добили новог члана породице. Родитељи нових становника Београда, рођених од 1. јуна 2011. године, добиће бесплатне „Беби паркинг карате", које омогућавају 30 сати паркирања у свим паркинг зонама у главном граду.

Циљ ове акције је да родитељима олакша паркирање приликом посета педијатру и обављања других обавеза, које Вас очекују у првих годину дана родитељства.

Тим поводом је одржана конференција за медије на којој је Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервиса", честитао родитељима уз наду да ће им ова акција бар мало олакшати нов почетак.

Једна „Беби паркинг карта" важи 60 минута и јединствена је за све три зоне. Како је паркирање временски ограничено на један, два или три сата, у зависности од жељене зоне паркирања, потребно је да корисник на карти обележи датум, сат и минут када је започето паркирање, а потом да једну, две или три карте, у зависности од дужине паркирања, постави на видљивом месту са унутрашње стране ветробранског стакла, поштујући прописано временско ограничење зоне у којој је возило паркирао.

„Беби паркинг карте" важе годину дана од датума преузимања, а издају се у Служби паркинг контроле, у Улици Старине Новака број 22, радним данима од 7 до 21 и суботом од 7 до 14 часова.

Ради преузимања ових карата потребно је да родитељ приложи на увид личну карту,беби.карта.2 саобраћајну дозволу и извод из матичне књиге рођених за бебу. „Беби паркинг карте" су обележене серијским бројем, који је повезан са регистарском ознаком возила, и евидентиране су у систему контроле паркирања, чиме је било каква злоупотреба онемогућена.

Поред „Беби паркинг карата", „Паркинг сервис" је обезбедио и самолепљиве налепнице „Беба на паркингу", које упозоравају друге учеснике у саобраћају да оставе довољно простора око возила у којем се вози беба.

ЈКП „Паркинг сервис" још једном честита свим родитељима на принови, са жељом да ћемо заједно успети да овај град учинимо бољим за све његове грађане, а посебно за најмлађе.