Дајте зебри име

23.05.2011.

У свим основним школама у Београду у току је наградни конкурс ЈКП „Паркинг сервис" у којем нам ђаци помажу да маскоти акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе"- ЗЕБРИ дамо име.

До сада смо добили на стотине предлога од школа, одељенских заједница и појединаца. Ђаци су предлагали најразличитија имена: Зебра Зебрић, Зебринко Бринић, Зики, Пругица Пругић, Цока Саобраћајац, Зебра Тебра, Зебра Спаса, Шаренко, Смешко, Зебрана и друга.

Из основне школе „Стеван Сремац" из Добановаца из разреда I/2 стигло је више предлога да се Зебра зове Влада. Један од предлога написан је кратко и јасно: „Зовем се Јован, а презивам Мијајловић. Зебра се зове Влада." Многа деца су поред имена и илустровала зебру.

Остало је још свега три недеље до завршетка конкурса „Дајте зебри име" и овим путем ЈКП „Паркинг сервис" обавештава све основне школе у Београду да своје предлоге пошаљу на адресу:

Улица Краљице Марије број 7, 11000 Београд, са назнаком - За конкурс „Дајте зебри име"

Школу која предложи најмаштовитије име очекује вредна награда, а проглашење победника и свечано уручивање награде обавиће се у септембру 2011.

ЈКП „Паркинг сервис" већ четврту школску годину организује акцију „Ђаци вас моле успорите поред школе". Од почетка школске године ЈКП „Паркинг сервис" поделило је око петнаест хиљада флуоросцентних прслука ђацима првацима, а до краја школске године, прслуке ће добити прваци из још неколико основних школа у Београду.

Хвала унапред што нам помажете да у циљу безбедности деце у саобраћају заједно унапредимо и оплеменимо акцију „Ђаци вас моле успорите поред школе".