Два напада на раднике Паркинг сервиса

20.08.2014.

Два напада на раднике „Паркинг сервиса"

Возач аутомобила марке БМW је јуче око 17 часова уз претњу пиштољем вербално напао контролора „Паркинг сервиса" у улици Војводе Богдана. Контролор „Паркинг сервиса" је у 16.24 у Захумској улици испред броја 65 израдио налог за плаћање дневне карте, јер возач БМW-а није продужио паркирање у трећој зони, а паркинг му је истекао 26 минута раније.

Двадесетак минута касније, бахати возач се својим возилом зауставио испред контролора и позвао га да приђе аутомобилу. Мислећи да треба да да информацију, контролор је пришао аутомобилу, и у том тренутку је насилник извадио пиштољ, уперио га у контролора, репетирао и вербално претио контролору „Паркинг сервиса".

Истог дана је око 21.00 сат у улици Краља Милутина код броја 12 возач аутомобила италијанских регистарских ознака приликом покушаја блокаде лисицама због дуговања за неплаћене паркинг карте у износу од 173.910,00 динара побегао и права је срећа што радник „Паркинг сервиса" није повређен. Возач је сео у аутомобил док је наш радник покушао да блокира возило, упалио возило и великом брзином побегао са лица места.

Андрија Чупковић, в.д. директора ЈКП „Паркинг сервис", најоштрије је осудио оба напада и насилничко понашање и рекао да очекује да ће насилници брзо бити ухапшени јер је Паркинг сервис полицији доставио фотографију и регистарске ознаке аутомобила, чији је возач претио пиштољем, као и ознаке аутомобила чији је возач побегао.

- Сигуран сам да ће Београдска полиција, која трага за нападачем реаговати по хитном поступку. Наши контролори, инкасанти и возачи се свакодневно суочавају са претњама, али сада је ситуација већ алармантна. Ово је већ други случај у последњих месец дана да бахати возачи прете оружјем нашим радницима. Возач црвеног форда је пре месец дана уз претњу пиштољем поломио рампу ЈКП „Паркинг сервис" на паркиралишту Цветкова пијаца, а данас се таква претња понавља. Отворено постављам питање - ко све данас сме да носи оружје и да га употребљава? Наши радници, који само обављају свој посао морају на свом радном месту бити заштићени од нападача и насилника. Не смемо дозволити да људи ризикују живот, рекао је Андрија Чупковић, в.д. директора „Паркинг сервиса".

Чупковић каже да људи који раде у Паркинг сервису, али и полицајци који су са њима у екипи раде посао од кога хране своје породице и да не смеју да буду мете бахатих појединаца који не желе да поштују комунални ред.