Едукативна кампања „Питамо ђаке"

25.04.2013.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" покренуло је едукативну капмању „Питамо ђаке" у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Прваци Основне школе „Свети Сава" имали су прилику да пред камерама покажу своје знање о саобраћају и представе како поједини саобраћајни знаци изгледају из дечјег угла.

Циљ акције „Питамо ђаке" је да едукујемо децу о основним саобраћајним знацима и одговорном понашању у саобраћају.

Едукативна кампања „Питамо ђаке" подразумева кратку ТВ анкету, у оквиру које ђацима постављамо питања о култури понашања у саобраћају, а њихове одговоре емитујемо сваког радног дана у јутарњем програму ТВ Студија Б „Београде, добро јутро". До сада су у овој акцији учестволала деца из основних школа „Михајло Петровић Алас" и „Скадарлија".

Најкреативнији одговори ђака свих Основних школа у Београду биће приказани на традиционалној свечаној приредби на крају школске године у Скупштини града Београда.

Од 2007. године, када смо покренули акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе", одржали смо преко 800 едукативних представа, а 80.000 ђака првака добило је флуоресцентне прслуке. Прошле године обезбедили смо постављање безбедносне сигнализације у околини десет школа у централним градским општинама, као и у приградским деловима Београда, а почели смо управо из ОШ „Свети Сава". Увођење безбедносне сигнализације у зони школа наставићемо и наредне године.