Електрични бицикл као алтернативни вид превоза

18.09.2013.

[separator top=”20”]

ЈКП „Паркинг сервис" подржао је кампању Европска недеља мобилности организовањем вожње електричних бицикала на потезу од Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић" до Савског пристаништа.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Акција „Паркирај и бициклирај” Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис” добра је прилика да смањимо присуство аутомобила у центру града, казао је секретар за саобраћај Бојан Бован приликом промотивне вожње електричним бициклом у оквиру Европске недеље мобилности.

[separator top=”10”]

- Очекујемо да ћемо на овај начин афирмисати вожњу бициклима и да ћемо смањити аерозагађење, а то је једна од порука овогодишње Европске недеље мобилности, „Чист ваздух – ти си на потезу” – прецизирао је Бован.

[separator top=”10”]

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Бобан Ковачевић рекао је да се електрични бицикли користе за рекреацију и забаву, али и да је циљ да се овим путем користе алтернативни видови транспорта.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

- На сваком паркиралишту возач може да добије своју картицу којом, само уз цену паркирања за аутомобил, на паркиралиштима Ада Циганлија, „Сава центар” и СЦ „Милан Гале Мушкатировић”, преузме електрични бицикл и врло лако, не трошећи бензин и не загађујући град, заврши послове по граду – нагласио је Ковачевић.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Секретаријат за саобраћај, у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, УНДП-ом и Међународним удружењем за јавни превоз (УИТП), учествује у овој кампањи са још 2.000 градова у Европи који, такође, промовишу алтернативне видове превоза.

[separator top=”10”]