Електрични бицикли на паркиралишту „Милан Гале Мушкатировић“

15.08.2012.

Данас је отворена трећа локација на којој ће сви заинтересовани возачи моћи да користе електричне бицикле у оквиру нове услуге ЈКП „Паркинг сервис", „ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ". Услуга омогућава сваком возачу који користи услуге паркирања да постане корисник нове картице уз помоћ које, по редовној цени паркирања, може да преузме и користи електрични бицикл.

Локацију „Милан Гале Мушкатировић" на којој се од данас налазе е-бицикли, отворили су директор Сектора за паркиралишта ЈКП „Паркинг сервис" Никола Марјановић и председник општине Стари град Дејан Ковачевић. Паркирај и бициклирај

Овом приликом, Никола Марјановић позвао је грађане Београда да користе услугу „ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ" како бисмо сви заједно допринели смањењу броја аутомобила на улицама града.

- Вожња е-бицикала је пријатна и лака, а посебно је занимљив податак да се е-бициклом релација од Сава Центра до паркиралишта „Милан Гале Мушкатировић" прелази за шест минута, што је троструко брже него да ту релацију прелазите аутомобилом - нагласио је Марјановић.

Председник општине Стари град Дејан Ковачевић подржао је увођење нове услуге „Паркинг сервиса".

- Задовољство нам је што смо упели да реализујемо једну овако лепу акцију и на нашој општини, а све у циљу очувања животне средине, као и смањења гужви у саобраћају. Надам се да ће сви возачи искористити ову прилику и увидети све предности које овај систем нуди почев од смањеног загађивања ваздуха, па до уштеде времена у тражењу паркинг места по центру града. Сви корисници, који имају потребе да у близини општине Стари град обаве неке послове, могу своје бицикле да паркирају у дворишту општине. Ми ћемо се бринути о њима, а корисници ће моћи да их узму у време које њима одговара" - изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Стари Град. Паркирај и бициклирај

Пилот пројекат "ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ" настао је у оквиру ширег пројекта под називом "Зелени точкови", којим предузеће наставља залагање за сталним налажењем нових иновативних "зелених" решења, која ће Београд учинити бољим местом за живот.