Градско јавно правобранилаштво поднело пријаву против возача који је оштетио „лисице"

03.04.2014.

Градско јавно правобранилаштво града Београда упутило је 2. априла Првом основном тужилаштву у Београду пријаву о инциденту који се догодио 1. априла на општем паркиралишту у Улици Илије Гарашанина 16, број паркинг места 7, када је Н.Н. лице оштетило уређај за блокаду возила и напало раднике ЈКП „Паркинг сервис".

Радници ЈКП „Паркинг сервис" су 1. априла извршили блокаду возила марке „опел цорса" регистарских ознака М48А839, Федерације БИХ, постављањем уређаја за блокаду возила - „лисица" због неплаћених услуга паркирања, а у складу са чланом 18г Одлуке о јавним паркиралиштима града Београда („Службени лист града Београда", бр. 12/10, 37/11, 42/11 и 11/14). Н.Н. лице које је управљало возилом насилно је уклонило „лисице", и том приликом их оштетило тако да оне више нису у функцији. Екипа ЈКП „Паркинг сервис" затекла је возача како седи у колима, а потом одлази, одбијајући да се заустави. Истовремено је наишла полицијска патрола која га је блокирала и зауставила. Ово возило је специјалном дизалицом „паук" уклоњено са локације и превезено на плац у Блоку 42 на Новом Беогрду. Током блокаде сачињен је фото-запис, којим се доказује да је блокада урађена у складу са поменутом одлуком, као и на начин како је то регулисано интерним актима предузећа.

Како је приликом насилног скидања Н.Н. лице оштетило „лисице", тако да више не могу бити у функцији, те како је на тај начин оштећена имовина града Београда односно ЈКП „Паркинг сервис", а чији је оснивач град Београд, Градско јавно правобранилаштво, као законски заступник града Београда, списе предмета проследило је Првом основном јавном тужилаштву на даљу надлежност и поступање због основане сумње да је извршено кривично дело према КЗ РС, конкретно кривично дело уништења и отуђења туђе ствари из члана 212 КЗРС.

(Пренето са www.beograd.rs)