ЈКП „Паркинг сервис“ на Међународној конференцији о безбедности саобраћаја

28.04.2011.

На тродневној Међународној конференција о безбедности саобраћаја ЈКП „Паркинг сервис“ презентовао је акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Конференција, у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства за инфраструктуру и енергетику и Уједињених нација Економске комисије за Европу, најављује почетак нове декаде акција о безбедности саобраћаја, од 2011. до 2020. године.

Конференцију, којој присуствује 120 учесника из више од 30 држава, отворио је заменик председника Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Првог дана учесници су могли да погледају јавни час, едукативну представу о безбедности деце, и да чују популарну песму која прати целу акцију „Паркинг сервиса“. Дечји хор „Чаролија“ награђен је громогласним аплаузом и поклонима од стране Агенције за безбедност саобраћаја.

Испред ЈКП „Паркинг сервис“, учесницима се обратио Миљан Војиновић, координатор ове едукативне акције:

Миљан Војиновиц- Драго ми је што је Агенција за безбедност саобраћаја препознала друштвено корисну акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ ЈКП „Паркинг сервис“ и што нам је омогућила да јучерашњом презентацијом и данашњим излагањем покажемо шта ми то радимо када је реч о безбедности деце у саобраћају. Акција је почела 2007. године и до сада су четири генерације ђака првака виделе овај едукативни програм. Годишње око 15.000 првака добије ове заштитне светлоодбојне прслуке, а укупно у ове четири школске године поделили смо 60.000 таквих.

Сви учесници Конференције добили су заштитне прслуке и промотивни диск акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.