ЈКП „Паркинг сервис" наставља увођење безбедносне сигнализације у зони основних школа

12.04.2012.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" наставља увођење безбедносне сигнализације у зони основних школа у Београду.

У току је постављање безбедносне сигнализације у зони основне школе „Ратко Митровић" на Новом Београду. До сада је постављена хоризонтална сигнализација. Јасно су обележени пешачки прелази и наглашени светлоодбојним маркерима, тзв. „мачијим очима". Постављена су четири „лежећа полицајца", као и пратећа вертикална сигнализација. На коловозу су изведени натписи „Школа", који упозоравају возаче да су у близини ђаци и да је ограничење брзине кретања 30 км/час.

У току је монтажа знакова „Деца на путу", који додатно наглашавају и упозоравају да се у близини налазе пешачки прелази и зона школе.

До краја недеље планиран је почетак монтаже заштитне школске ограде са рефлектујућим тракама на стубићима и са поруком "Ђаци вас моле, успорите поред школе", како би се успоставила контрола приступа пешачком прелазу и како би возачима скренули пажњу да се у непосредној близини налази школа.

Уградња фиксних саобраћајних стубића у зони пешачких прелаза планирана је после празника и тиме се завршавају сви планирани радови на уређењу безбедности деце у зони основне школе „Ратко Митровић" на Новом Београду.

Генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Бобан Ковачевић истакао је да ће у околини још двадесет школа у Београду до краја школске године бити постављена безбедносна сигнализација.

"Паркинг сервис" је 2007. године покренуо акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе" како би се безбедност деце подигла на виши ниво.