ЈКП „Паркинг сервис" учествује у кампањи Европска недеља мобилности

14.09.2012.

lign: justify;">ЈКП „Паркинг сервис" активно ће учествовати у овогодишњим активностима Секретаријата за саобраћај и Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу, а у склопу пројекта „Подршка одрживом саобраћају у граду Београду", који спроводи УНДП Србија кроз годишњу кампању Европска недеља мобилности (ЕНМ).

Како је циљ свих активности током недеље мобилности промовисање мера одрживог саобраћаја, услуга ЈКП Паркинг сервис ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ у потпуности је у складу са циљевима пројекта, који тежи да грађанима осмисли и омогући коришћење алтернатива употреби аутомобила.

У складу са тим, ЈКП „Паркинг сервис" ће се првог дана манифестације, 16. септембра, прикључити акцији „Бициклирај за свој град", док ће 22. септембра, на „Светски дан без аутомобила" свим заинтересованим грађанима омогућити да бесплатно паркирају своје аутомобиле и преузму на коришћење електричне бицикле. Акција ће бити спроведена на паркиралиштима: „Ада Циганлија" и „Сава Центар", од 10 до 17 часова.

ЈКП „Паркинг сервис" је предузеће које, пратећи трендове светских метропола, континуирано уводи иновације у систем свог пословања, а све у циљу унапређења услуга ка крајњим корисницима. Овог лета предузеће је увело нову услугу ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ која омогућава да постанете корисник нове картице, уз помоћ које се при паркирању аутомобила, по редовној цени паркирања, преузима на коришћење електрични бицикл. До сада су отворена три пункта са електричним бициклима на три паркиралишта - паркиралиште на Ади Циганлији, „Сава Центар" и „Милан Гале Мушкатировић".

Услуга је развијена као део пројекта „Зелени точкови", којим предузеће наставља бављење очувањем животне средине и коришчењем обновљивих извора енергије.