Кривична пријава за нападача

30.03.2010.

ЈКП „Паркинг сервис'' обавештава јавност и кориснике својих услуга да се у понедељак, 29. марта 2010. године, догодио нови брутални напад на радника овог предузећа.

До немилог догађаја дошло је у јутарњим часовима у Улици Страхињића Бана испред броја 14, током редовног обављања контроле паркираних возила.

Контролор „Паркинг сервиса“, у покушају да на једно од паркираних возила чији возач није платио паркирање остави доплатну карту, био је изложен најпре вербалном, а затим и физичком нападу бахатог возача, при чему је задобио снажан ударац песницом у пределу главе.

Уследила је правовремена реакција полиције и надлежних служби ЈКП „Паркинг сервис“. Повређени контролор је отпремљен у Ургентни центар, одакле је по обављеном прегледу упућен на кућно лечење. Нападач (Б.Т) је после брзе и ефикасне интервенције припадника ОУП „Стари Град“ и обављеног увиђаја, приведен надлежном тужилаштву са кривичном пријавом за насилничко понашање.

ЈКП „Паркинг сервис“ најоштрије осуђује напад на контролора и наставиће да предузима све правне радње на заштити запослених, као и процесуирању и кажњавању нападача. ЈКП „Паркинг сервис'' ће и убудуће, за сваки напад на овлашћено службено лице овог Предузећа, против починиоца покренути одговарајући поступак пред надлежним правосудним органима. Настојање да се запосленима обезбеди највећа могућа законом предвиђена заштита, охрабрена су досадашњом праксом и пресудама којима су, у сличним ситуацијама, оптужени оглашени кривима.