Mислимо на њих!

03.12.2019.

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом ЈКП „Паркинг сервис“ апелује на возаче да буду обзирнији према особама са инвалидитетом и да не паркирају на местима, која су посебно обележена за возила особа ове категорије. Путем кампање и спота „Мислите на нас“, Предузеће скреће пажњу на ову посебну категорију својих корисника.

Ове године „Паркинг сервис“ је у бризи о особама са инвалидитетом отишао и корак даље. Уведена је услуга слања поштом инвалидских паркинг карата, тј. холограмских налепница за возила особа са инвалидитетом, која се издају на годишњем нивоу. То значи да, по добијању решења од стране Секретаријата за социјалну заштиту, особе са инвалидитетом више не морају да долазе у пословнице „Паркинг сервиса“.

„Паркинг сервис“ нарочито води рачуна о томе да се, у јавним гаражама и на паркиралиштима, паркинг места за возила особа са инвалидитетом налазе се у близини улаза или излаза у објекат, лифтова и наплатних станица, те на тај начин олакшава паркирање особама које се отежано крећу.

На паркиралишту „Ада Циганлија” за ову категорију корисника паркирање је бесплатно током целог дана, док је на паркиралишту „ВМА” бесплатно првих 8 часова паркирања. На свим осталим паркинг објектима Предузећа, власницима возила са инвалидском налепницом, на посебно обележеним паркинг местима омогућено је 3 сата бесплатног паркирања.

У зонираном делу града за возила особа са инвалидитетом обележено је преко 500 општих и близу 100 посебних паркинг места, а паркирање је бесплатно и неограничено.

„Паркинг сервис“ апелује на возаче да не паркирају своја возила на посебно обележеним местима за особе са инвалидитетом током читаве године, а не само данас, када се у целом свету обележава дан особа, којима је наша пажња и брига преко потребна.