Награда за поштеног налазача

09.12.2019.

Радник „Паркинг сервиса” Боре Рујевић био је данас у Старом двору гост заменика градоначелника Београда Горана Весића, који му је захвалио за хуман гест када је у четвртак, 5. децембра, на Међународном терминалу у Блоку 43, пронашао десет хиљада фунти, пријавио их свом руководиоцу, а потом вратио новац власнику. Директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић је Рујевића, као примерног радника, наградио стимулацијом на плату. Пријему је присуствовао и Предраг Марковић, руководилац службе „Паркинг сервиса“ на Међународном терминалу.

Захваливши на пријему и поклону града, Боре Рујевић истакао је задовољство радом у „Паркинг сервису”.

– Осећам се поштеним човеком, тако сам васпитан и знам да нема среће у узетом. У фирми су ми сви захвалили, родбина је такође честитала, а захвалан сам и на пажњи Града Београда, – рекао је Боре Рујевић.

Боре Рујевић, који ради на пословима складиштења царинске робе, прошле недеље је на Међународном терминалу у Блоку 43 пронашао око 10.000 британских фунти и то пријавио свом руководиоцу, а затим је позвана и полиција. У року од петнаестак минута од пријаве, Служби обезбеђења Међународног терминала обратио се усплахирени возач камиона Зоран Петровић, који је пријавио да је изгубио новац. Зоран Петровић је захвалио налазачу и рекао да је позитивно изненађен што и даље има поштених људи као што је Боре Рујевић.

Горан Весић је истакао да је чин Рујевића пример како раде радници градских предузећа и какав је Град Београд.

– Желим да му захвалим, јер овај чин јасно говори о томе какав Београд желимо – град који је солидаран, има људе пуног срца, поштене људе који раде у Градској управи. Он је овим показао да у Градској управи има пуно поштених људи који несебично раде свој посао за грађане Београда. Он је овим чином указао на такве људе и зато му хвала у име свих запослених у Градској управи и градским предузећима – казао је Весић, захваливши и руководиоцима ЈКП „Паркинг сервиса”, који на прави начин стимулишу своје запослене.

Ово је већ други пут за 25 година рада у „Паркинг сервису“ да Боре Рујевић проналази изгубљени новац и пријављује га својим претпостављенима. Иначе, на Међународном теретном терминалу „Паркинг сервиса“ дневни промет је око 400 камиона, односно око 4 милијарде евра оцарињене робе годишње.