Ниже цене у гаражама „Масарикова", „Обилићев венац", „Зелени венац" и „Пионирски парк"

14.03.2014.

[separator top=”20”]

На иницијативу грађана, ЈКП „Паркинг сервис" Београд увео је нови систем обележавања нивоа у гаражи у Масариковој улици. Радници „Паркинг сервиса" су у гаражи поставили нове табле са обавештењима на сваком спрату, а замењена је и информациона табла на уласку у гаражу.

[separator top=”10”]

Појединим суграђанима, који су улазили у ову гаражу са 460 места на 9 и по етажа, до сада није било лако да упамте где су паркирали своје аутомобиле, јер је приземље било обележено као осми ниво. Новим, за суграђане једноставнијим, обележавањем приземље је нулти спрат, виши нивои се крећу од 1, а нижи нивои обележени су са -1,-2,-3...

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

В.д. директор „Паркинг сервиса" Андрија Чупковић каже да је тај проблем решен чим су корисници указали на њега и да су овакве иницијативе увек добродошле, јер они који сваког дана паркирају овде аутомобиле, најбоље знају шта у гаражи треба мењати.

[separator top=”10”]

"Обележавање нивоа је само први корак који чинимо у правцу увођења реда у паркирање. У протеклих неколико месеци сагледали смо све потребе грађана, па како запослени који раде у центру града имају велики проблем с паркирањем до 17 сати, за оне који раде у близини гараже у Масариковој улици, али и гаража у Пионирском парку и на Зеленом венцу, „Паркинг сервис" ће омогућити паркирање по нижим ценама радним данима и суботом од 06.30 до 17.30 часова. Уместо да плаћају и до 20.000 динара месечно за паркирање у гаражи која је у близини њиховог радног места, омогућавамо им да се паркирају по цени од око 300 динара дневно, односно да купе месечну претплатну карту која ће коштати 5999 динара," каже Чупковић.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

У ове три гараже у центру града, укупно 200 паркинг места биће намењено за запослене који раде у центру града. Већ крајем следеће недеље, они ће уз потврду о радном односу и фотокопију саобраћајне дозволе моћи да купе ове повлашћене карте за запослене. У гаражи на Обилићевом венцу цене закупа места на месечном новоу за целодневно паркирање биће за 30% ниже од садашњих.

[separator top=”10”]

За оне који, са друге стране, у шири центар града долазе после 17 часова, већ од следеће недеље уводимо бесплатно паркирање на 431 месту у улицама Пастеровој, Др Суботића и Делиградској. „Паркинг сервис" уз нови систем паркирања без наплате, као и без временског ограничења, после 17 часова покушава да растерети ужи центар града, где је време паркирања ограничено и тако део корисника усмери на коришћење места у склопу комплекса Клиничко-болничког центра Србије у периоду када је тај део мање искоришћен. Према одобрењу Секретаријата за саобраћај наплата паркирања ће се вршити радним данима од 07:00 до 17:00 часова, уместо до 21:00 час, како је било до сада.

[separator top=”10”]

Видео прилог можете погледати овде .