Ново паркиралиште од 15. марта

11.03.2011.

У уторак, 15. марта 2011. године, пушта се у пробни рад паркиралиште „Доњи град".

Кров и залеђина „Бетон хале" на Савском пристаништу претворени су у посебно паркиралиште и Београд добија 407 нових паркинг места. Ново паркиралиште ће краћи временски период радити у „тест-фази", потребној за уходавање и обављање неопходних завршних радова.

Улаз у ново паркиралиште налази се у Улици Војводе Бојовића, а излаз је преко трамвајске баштице у Карађорђевој улици. Два степеништа воде са паркиралишта до Савског пристаништа. Прво се налази код улаза, а друго на средишњем делу паркиралишта. Паркиралиште је опремљено аутоматском контролом уласка и наплате, чиме је обезбеђен бржи проток возила. У току је постављање лифта који ће првенствено бити намењен особама са инвалидитетом.

Радно време паркиралишта „Доњи град" је од 0 до 24 сата. Цена паркирања је промотивна и по једном сату паркирање кошта 50 динара.

Посебна понуда на овом паркиралишту је месечна претплата паркирања за путничка возила. Дневна претплата од 7 до 20,30 часова, за месец дана кошта 4.000 динара. Ноћна претплата од 17 до 8 сати ујутро наредног дана, која укључује викенде и дане државних празника, за месец дана износи 2.200 динара и намењена је станарима и запосленима у зони пристаништа. Цена месечне претплате за неограничено коришћење од 0 до 24 сата је 6.875 динара.

По узору на светске стандард одређени број паркинг места обезбеђен је за особе са инвалидитетом. Као и на другим паркиралиштима ЈКП „Паркинг сервис" за њих је паркирање бесплатно прва три сата.