Од 26. априла проширење зоне на Звездари

16.04.2010.

ЈКП „Паркинг сервис", у сарадњи са општином Звездара и Градским секретаријатом за саобраћај, у четвртак, 15. априла 2010. године, организовао је јавну расправу поводом проширења зонског система паркирања на Звездари.

Поводом бројних предлога и захтева грађана за решавање проблема паркирања аутомобила, општина Звездара је анкетирала грађане и добила подршку за иницијативу за проширење зонског паркирања на територији општине.

На питања и предлоге грађана о решавању проблема паркирања, на трибини су одговарали стручњаци Градског секретаријата за саобраћај, директор ЈКП „Паркинг сервис” Бобан Ковачевић и председник општине Звездара Милан Поповић.

Од 26. априла 2010. године, зонски систем паркирања биће проширен у делу општине Звездара, који је ограничен улицама Булеваром краља Александра, Рузвелтовом, Димитрија Туцовића и Батутовом. У том делу општине Звездара биће уведена зелена зона, у којој је максимално време паркирања три сата.

Овим системом станари, правна лица и предузетници, који имају пријављено пребивалиште у том делу Звездраре, а поседују аутомобил на своје име или име фирме, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

Зонски систем паркирања допринеће смањењу саобраћајних проблема и већој безбедности пешака. Увођење зонског паркирања у делу општине Звездара омогућиће станарима тог дела општине лакше налажење паркинг места.