ОШ „Скадарлија" добила безбедносну сигнализацију

24.04.2014.

Данас је, у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе", коју спроводи ЈКП „Паркинг сервис", безбедносну сигнализацију добила основна школа „Скадарлија" у општини Стари град.

У зони пешачког прелаза испред главног улаза у школу, у Француској улици, постављена је заштитна школска ограда са обе стране улице, са рефлектујућим тракама на стубићима и поруком „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

У циљу умирења саобраћаја постављена су три „лежећа полицајца" у улици Страхињића Бана, пре раскрснице са Француском улицом и још два у Доситејевој улици, пре раскрсница са Господар Јовановом и Улицом Страхињића Бана. Постављена је и пратећа вертикална сигнализација, која упозорава возаче на „лежеће полицајце".

Код улаза у школу исцртана су дечја стопала, која усмеравају децу ка пешачком прелазу. У Француској улици постављени су знакови „Зона школе" и „Деца на путу", а у хоризонталној равни обележени су натписи „Школа" и пешачки прелази. У свим околним улицама јасно је означена зона школе, која упозорава возаче да је ограничење брзине кретања 30 км/час.

Безбедносну сигнализацију до сада су добиле основне школе „Свети Сава" на Врачару и „Ратко Митровић" у Новом Београду. До краја године у околини двадесет основних школа у Београду биће постављена сигнализација како би се безбедност деце у зони школа подигла на виши ниво.