Отворено паркиралиште „Цветкова пијаца"

01.09.2011.

У Улици Живка Давидовића на Звездари, између Цветкове пијаце и Дома здравља, данас је отворено ново паркиралиште.

Поносни смо на овај објекат, који ће, сигуран сам, поправити квалитет живота у овом делу града. Свесни смо потребе за паркирним местима у овом крају, због чега је станарима и запосленима у околини паркиралишта омогућено паркирање по бенефицираним ценама, рекао је Бобан Ковачевић, генерални директор „Паркинг сервиса".

За станаре у режиму ноћне претплате, која обухвата викенд и државне празнике, паркирање месечно кошта 2.200 динара. Месечна претплата за запослене радним радима од 6 до 20 часова износи 4.000 динара, а целодневно паркирање месечно кошта 6.875 динара,

Председник градске општине Звездара Милан Поповић истакао је значај овог објекта, имајући у виду чињеницу да Дом здравља користи више од 170.000 грађана, који живе на територији ове општине, а у близини је и Цветкова пијаца, што је све стварало велике саобраћајне проблеме у овом делу града.

Уз помоћ конструкције Фаст парка капацитет постојећег простора је искоришћен на најбољи начин, чиме су обезбеђена три нивоа за паркирање са укупно 104 паркинг места.

Улаз на паркиралиште и два излаза налазе се у Улици Живка Давидовића и опремљени су стандардном аутоматском контролом наплате, а плаћање се врши пре преузимања возила. Цена паркирања по започетом сату износи 50 динара и формирана је у складу са ценама на осталим паркиралиштима која се не налазе у ужем градском језгру. Обезбеђено је и место за особе са инвалидитетом, за које је, као на свим паркиралиштима ЈКП „Паркинг сервис", прва три сата паркирање бесплатно.

Иницијативу за изградњу паркиралишта „Цветкова пијаца" заједно су покренули општина Звездара и ЈКП „Паркинг сервис". Управа општине Звездара уступила је слободну површину у близини Дома здравља, на којој је ЈКП „Паркинг сервис" изградило ново паркиралиште.

У плану је и уређење Улице Живка Давидовића на делу од Булевара краља Александра до паркиралишта, како би било олакшано кретање и повећана сигурност свих учесника у саобраћају.