Паук видео надзор и саобраћајна полиција чувају пешачке прелазе

08.11.2011.

[separator top=”20”]

У оквиру акције „Пешачки је закон" коју је покренуо Град Београд и Министарство унутрашњих послова, ЈКП „Паркинг сервис" и Саобраћајна полиција ће у наредном периоду посебну пажњу посветити чувању пешачких прелаза од непрописно паркираних возила.

[separator top=”10”]

Служба за одношење возила ЈКП „Паркинг сервис" у наредном периоду односиће возила са пешачких прелаза по хитном налогу уз помоћ видео надзора.

[separator top=”10”]

Систем „Паук видео надзор" чине ауто-дизалице опремљене камерама и рачунарима уз помоћ којих контролори са терена шаљу снимке непрописно паркираних возила у диспечерски центар ЈКП „Паркинг сервис". Када дежурни саобраћајци добију снимак непрописно паркираног возила, преко диспечера издају налог за уклањање најближем „пауку". Налог за пренос возила са фотографијама саобраћајне ситуације и тачним временом опажања представља потпун доказ о непрописном паркирању на пешачком прелазу.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Бобан Ковачевић, директор ЈКП „Паркинг сервис":

„Када је у питању одношење непрописно паркираних возила приоритет у раду „Паркинг сервиса" одувек су пешачки прелази, с тим што ћемо свакако у оквиру подршке акцији „Пешачки је закон" посебну пажњу обратити на ослобађање ових површина.

[separator top=”10”]

Апелујемо на све београдске возаче да нам помогну у томе тако што ће правилно остављати своја возила, на местима дозвољеним за паркирање, са пуном свешћу да паркирањем на пешачком прелазу драстично угрожавају безбедност пешака, а нарочитио деце коју остали учесници у саобраћају теже уочавају због непрописно паркираних возила."

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Циљ акције „Пешачки је закон" је да се возачима скрене пажња на поштовање саобраћајних прописа у близини пешачких прелаза, како би се побољшала безбедност пешака.

[separator top=”10”]

БриницЈКП „Паркинг сервис" већ четири године спроводи акцију за безбедност деце у саобраћају „Ђаци вас моле, успорите поред школе" у оквиру које свим ђацима првацима поклања флуоросцентне прслуке.

[separator top=”10”]

Бобан Ковачевић, директор ЈКП „Паркинг сервис":

„Од ове године, осим едукативне представе о познавању саобраћајних прописа, у којој се ђаци друже са нашом маскотом Зебранком Бринићем, двадесет школа које се налазе на најкритичнијим тачкама у Београду добиће адекватну допунску сигнализацију у околини школског дворишта што представља још један велики корак у подизању нивоа безбедности најмлађих учесника у саобраћају."