Пети циклус акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"

06.10.2011.

Почетак петог циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" данас је симболично обележен у основној школи „Свети Сава" на Врачару.

Управо из ове школе добили смо победника конкурса „Дајте зебри име", у оквиру којег су нам ђаци током претходне школске године помагали да дамо име маскоти акције.

Зебра се од данас зове Зебранко Бринић, а победница конкурса је Лара Југин, ученица другог разреда ОШ „Свети Сава".

Генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Бобан Ковачевић поклонио је Лари бицикл и ролере и напоменуо да као прави учесник у саобраћају, води рачуна о саобраћајним прописима и носи флуоросцентни прслук, како би је возачи лако уочили на улици.

Као и претходних година, представници ЈКП „Паркинг сервис" и Управе саобраћајне полиције су кроз получасовну едукативну представу првацима основне школе „Свети Сава" представили основе понашања у саобраћају.

Приликом почетка новог циклуса акције, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Бобан Ковачевић истакао је важност безбедности деце у саобраћају, због чега је „Паркинг сервис" и покренуо ову акцију.

За протекле четири школске године поделили смо више од 60.000 флуоресцентних прслука ђацима првацима. Сваке године акцију смо спроводили у свим основним школама у Београду. Одржали смо укупно 600 едукативних представа о понашању у саобраћају. Пионири наше акције сада су већ пети разред и можемо да будемо поносни на њих и њихово познавање саобраћаја.

Од ове године у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе", поред едукативног предавања и дељења флуоросцентних прслука за 15.000 правака, увешћемо и безбедносну сигнализацију у зони школа, почевши од ОШ Свети Сава. Пројекат је завршен и ускоро ће ова школа добити сигурносну сигнализацију у окружењу школског дворишта. Планирамо да поставимо сигурносну сигнализацију у околини још 20 основних школа у Београду.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" 2007. године покренуло је акцију о безбедности деце у саобраћају „Ђаци вас моле, успорите поред школе". Акцију су несебично подржали Град Београд, Управа саобраћајне полиције и медији, без чије помоћи акција не би имала ефекта.