Почела изградња паркинга „Цветкова пијаца"

31.03.2011.

Радови на изградњи новог паркиралишта почели су данас у Улици Живка Давидовића, између Цветкове пијаве и Дома здравља на Звездари.

Паркиралиште „Цветкова пијаца" имаће 110 паркинг места. У току су радови на уређењу приземног нивоа, на којем ће бити постављен фаст парк, који ће омогућити да се на најбољи начин искористи постојећа денивелација терена. То значи да ће на располагању бити четири нивоа за паркирање.

Генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Бобан Ковачевић рекао је да се паркинг прави на месту где је то заиста било потребно.

- У непосредној близини је Дом здравља, као и пијаца, где дневно гравитира велики број људи. Од када је завршена реконструкција Булевара краља Александра, паркинг простор на овом месту је најпотребнији - истакао је Ковачевић. Он је најавио да ће „Паркинг сервис" у овој години, ради регулисања проблема паркирања, отворити нових 1.500 паркирних места.

Председник општине Звездара Милан Поповић рекао је да је у окружењу објеката од општег друштвеног значаја, као што је Дом здравља и Цветкова пијаца, велики проблем било паркирање.

- Овај део града је веома стар и није у потпуности решен ни урбанистички ни саобраћајно. Ми покушавамо да овде решимо питање саобраћаја и да направимо систем једносмерних улица, које ће омогућити грађанима да лакше функционишу. Када уз то будемо добили и паркинг, тада ћемо моћи да кажемо да је овај део града „упакован" у саобраћајном смислу - прецизирао је Поповић.

У Улици Живка Давидовића налазиће се два улаза и два излаза паркиралишта „Цветкова пијаца", који ће бити опремљени стандардном аутоматском контролом наплате, која ће се вршити пре преузимања возила.

Цена паркирања ће бити у складу са ценама на осталим паркиралиштима, која се не налазе у најужем градском језгру. Одређени број паркинг места биће доспупан станарима и запосленима у Дому здравља. Осим тога, одређени број паркинг места, као на свим паркиралиштима ЈКП „Паркинг сервис", биће обезбеђен за особе са инвалидитетом.

Иницијативу за изградњу паркиралишта „Цветкова пијаца" заједно су покренули општина Звездара и ЈКП „Паркинг сервис". Управа општине Звездара уступила је слободну површину у близини Дома здравља, на којој је ЈКП "Паркинг сервис" почело да изводи радове. Изградњом паркиралишта „Цветкова пијаца" тај део Звездаре ће добити нова, уређена паркинг места, а нестаће и застоји које су проузроковала возила у потрази за слободним местом.