Повређен возач „паука"

26.03.2014.

[separator top=”20”]

Возач дизалице ЈКП „Паркинг сервис" повређен је данас око 12 часова на објекту Видин капија, када га је напао возач црног мерцедеса, револтиран због тога што му је „паук" однео аутомобил са места резервисаног за возила особа са инвалидитетом у Булевару краља Александра код броја 82.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Дизалица „Паркинг сервиса" на позив корисника посебног инвалидског места који има свој резервисан паркинг простор означен за особе с инвалидитетом, на које није могао да се паркира, подигла је луксузни аутомобил по налогу Саобраћајне полиције и однела га на паркиралиште на Видин капији. Власник мерцедеса по доласку на паркиралиште, вербално је вређао и напао запослене у „Паркинг сервису", а после свађе са благајником и полицајцем, пришао возачу дизалице и ударио га главом, наневши му лакше телесне повреде. На лице места одмах је изашла полиција и екипа Хитне помоћ, која је збринула повређеног радника.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

В.д. директор „Паркинг сервиса" Андрија Чупковић обишао је повређеног радника и најстроже осудио овакво понашања бахатих возача.

[separator top=”10”]

„Овакво срамно понашање и искаљивање беса над људима који само раде свој посао мора да буде најстроже кажњено. Ми ћемо против овог и осталих насилника, који сматрају да могу физички да се обрачунавају са запосленима у Паркинг сервису поднети кривичне пријаве и заштити наше раднике. Нико не може да буде изнад закона. Ми ћемо томе стати на пут и увести ред, а у сарадњи са полицијом и правосудним органима утицати да се казне одговорни за нападе на људе који савесно раде свој посао и који директно угрозавају уводјење комуналног реда у Београду," рекао је Чупковић.

[separator top=”10”]

Недопустиво је да се бахати возачи на овакав начин обрачунавају са запосленима Паркинг сервиса, који само раде свој посао. Радници Паркинг сервиса који раде на одношењу возила „пауком" или као контролори на улицама, неретко су жртве бахатог понашања. Они немају могућност да утичу на одлуке надлежних институција, нити могу да одређују правила паркирања.