Представници „Паркинг сервиса" на инвестиционом форуму

28.08.2014.

Представници ЈКП „Паркинг сервис" са замеником градоначелника Андрејом Младеновићем на челу учествују у раду Инвестиционог форума земаља Централне и Источне Европе и НР Кине који је данас почео у Прагу.

Најважнија тема на овом скупу, поред указивања на значај економске сарадње, јесте подстицај инвестиција и поспешивање привредне сарадње. На форуму учествују представници градова из 16 земаља Европе, национални координатори за сарадњу са Кином и земљама Централне и Источне Европе и многобројни привредници.

Циљ учешћа Паркинг сервиса на овом форуму је успостављање контаката са потенцијалним инвеститорима и могућности за будућу сарадњу са њима на стратешким пројектима Предузећа из области паркирања, рекао је технички директор "Паркинг сервиса" Владимир Богићевић уочи поласка пут Прага. "Размењујемо искуства са колегама из региона Централне и Источне Европе. Разговарамо о повољним начинима финансирања изградње подземних гаража у Београду. Град Београд недавно је са Европском банком за обнову и развој потписао споразум којим ће банка финансирати техничку помоћ, а касније и омогућити кредит за пројекте изградње четири подземне гараже кроз јавно-приватно партнерство. У наредној години биће објављен међународни тендер. Потом ће банка пружити дугорочни кредит приватном партнеру који буде изабран на међународном тендеру. После тога очекујемо да уђемо у приватно-јавно партнерство и да радови почну што пре," рекао је Богићевић.

Учесници, између осталог, разговарају о заједничким инвестицијама, ваздухопловству, саобраћају, изградњи и инфраструктури, тешкој индустрији, инжењерингу, туризму и директним авио-везама, аутомобилској индустрији, пољопривреди и прехрамбеној индустрији, енергетском и финансијском сектору, информационим технологијама и телекомуникацијама, као и о малопродаји роба и услуга. Присуство београдске делегације на овом значајном форуму допринеће економској конкретизацији дугих пријатељских односа између Републике Србије и Народне Републике Кине. На форуму присуствује око 1.200 учесника из НР Кине и земаља Централне и Источне Европе.