Прикупљање старог папира

09.12.2010.

Министарство животне средине и просторног планирања је марта 2009. године, покренуло акцију „Очистимо Србију". Задатак Акције је подизање нивоа свести грађана Србије о потреби очувања животног простора, уклањање свих врста дивљих депонија, подизање капацитета еко индустрије, трансформација јавних комуналних предузећа, као и доношење низа закона и поџаконских аката, којима би се наведени циљеви остварили. У акцији учествују школе, локална самоуправа, невладине организације и привредни субјекти. Министарство животне средине и просторног планирања препознало је, као један од највећих проблема животне средине у Србији, низак ниво управљања отпадом. Проблеми настају као последица недовољно развијене инфраструктуре, али и лоших навика и недовољне бриге за околину.

Као друштвено одговорно предузеће, Јавно комунално предузеће "Паркинг сервис" придружило се акцији у прикупљању старог папира.

Кроз организацију прикупљања секундарних сировина од картона и папира, директно доприносимо подизању свести о друштвеној одговорности свих запослених. Све сировине прикупљају се у циљу даље рециклаже.