Продужено важење прошлогодишњих ИПК

07.03.2012.

Почетком године почело је издавање нових паркинг карата за особе са инвалидитетом (ИПК), које ће, за разлику од ранијих година, важити на читавој територији Републике Србије. За продужење важења ИПК надлежан је Секретаријат за социјалну заштиту. Ступањем на снагу новог Правилника о одређивању особа које могу остварити право на бесплатно коришћење посебно обележених паркинг места на јавним паркиралиштима, рок за издавање решења о стицању овог права је 5 дана. Како Секретаријат није у могућности да обради велики број захтева и да испоштује овај кратки рок, донета је одлука о важењу ИПК (посебне паркинг карте за особе са инвалидитетом) издатих 2011. године до 31.03.2012. године. Да подсетимо, за добијање Инвалидске карте за паркирање (ИПК) потребно је да особе са инвалидитетом, на основу налаза надлежног лекара о степену њиховог инвалидитета, прибаве Решење Секретаријата за социјалну заштиту (Сектор за борачку и инвалидску заштиту), којим се признаје право на бесплатно коришћење посебно обележених паркинг места на јавним паркиралиштима (за текућу годину). Радно време Секретаријата за социјалну заштиту (Сектор за борачку и инвалидску заштиту) је понедељак, среда и петак од 09 до 13 часова. Информације можете добити на телефон 3227241, или у просторијама Секретаријата у Улици 27. марта 43-45. Након добијања решења Секретаријата за социјалну заштиту, потребно је донети у Кориснички сервис "Паркинг сервиса" две фотографије величине 3,5 x 3цм, саобраћајну дозволу и личну карту и на основу ове документације добија се Инвалидска паркинг карта (ИПК) за текућу календарску годину, која важи на територији Републике Србије. Инвалидске паркинг карте (ИПК) могу се добити на неколико локација:
  • у Корисничком сервису "Паркинг сервиса", на локацијама Краљице Марије број 7 и Милешевска број 51; радним даном од 07 до 21.15 часова, суботом од 07 до 14.30 часова. Телефон за информације је 011/3035-400.
  • у Улици Старине Новака број 22, Служба за административне послове и информисање, радним даном од 07 до 21 часа, а суботом од 07 до 14 часова.